Security Operation Center (SOC)

Få företag och organisationer har rätt verktyg, människor och processer på plats internt för att effektivt skydda sin miljö dygnet runt, oavbrutet alla dagar om året.

Därför erbjuder vi SOC som tjänst där ett helt team av säkerhetsexperter övervakar och utför riktade åtgärder för att neutralisera hot mot er verksamhet i realtid.

Vissa frågar sig, varför behöver man den här typen av konstant övervakning när man redan har skydd installerat i verksamheten? Det finns många anledningar men det är speciellt två vi vill framhäva.

1, Dagens skydd mot cyberangrepp blir mer och mer avancerade men det blir även attackerna.

Just pga. att skydden är så pass avancerade idag så använder sig en attackerare av något som kallas Living of the Land. Det betyder att de använder sig av fullt legitima applikationer för att försöka penetrera de skydd som redan finns på plats. Skydden kan inte automatiskt stänga ner denna process utan här behövs ett mänskligt beslut för att avgöra om hotet är verkligt eller inte.

2, Intrångsförsöken ökar dramatiskt under högtider och semesterperioder. Angriparen vet att sannolikheten att stöta på en systemadministratör som skulle upptäcka att de tagit sig in i systemet är många gånger lägre under just dessa perioder. Här går vår SOC tjänst in och täpper till just detta. Eftersom övervakningen sker dygnet runt alla dagar i veckan om ni använder er av vår tjänst så spelar det ingen roll om det är mitt i högsommaren eller under julhelgen. Vi ser till att ni är skydde oavsett.

Med vår SOC tjänst får ni den perfekta mixen av välutbildade säkerhetsexperter som med hjälp av marknadens bästa skydd mot skadlig kod granskar och utreder minsta tecken på att era system är på väg att bli hackade.